Tarrus Riley & Duane Stephensson && Dean Fraser & Black Soil Band

Tarrus Riley och Duane Stephensson samt Dean Fraser var ute på en mindre Sverigeturné i sommras tillsammans med Black Soil Band. Jag fick en Intervju med bandet efter deras spelning i Göteborg. Tyvärr så blev det ingen konsertrecension därför att jag ströks från gästlistan av arrangören pga. jag ringde och dubbelkollade med Parken att jag var uppsatt där. Så då är man en hycklare och rasist tydligen. Har aldrig vari

t med om något liknande under mina 18 år inom media och musik. Efter ett par timmars öldrickande så tog jag mig upp till bandets turnebuss som stod på Lorensbergsgatan. Alla tre fick samma frågor men Intervjuades var och för sig.

Tarrus Riley

Vad är ingrediensen för att lyckas med Lovers Rock reggae?

-Människor olika kulturer och möten med de. Han berättar vidare att musiken har funnits runtomkring honom hela livet och olika sorters musik. De som inspirerar honom är människor. När de kommer till musiken så är han en allätare som lyssnar på allt från militant musik som Shabba Ranks, Buju Banton till Marvin Gaye och Sam Cooke.

Varför har inte reggaen samma crossoverpotential som på 70-talet?

-Det beror på vem de är som lyssnar på den.

Han avslutar det hela med att han älskar och uppskattar alla som gillar hans musik och reggae i allmänhet.

Duane  Stephensson

-Menar att man måste vara ärlig i de man gör. Olika situationer i livet är också sådant som påverkar honom. Verkligheten och sanningen är två byggstenar för att lyckas med de man gör. Han berättar vidare att han började inom soundsystemkulturen för att sedermera starta sitt eget band Too Isis. När de kommer till förebilder som har influerat honom som sångare så är de -Peter Tosh och Jimmy Cliff. Han menar vidare att reggae musiken går i cykler att tiderna förändras sedan förut nämnda artister hade en stor crossoversuccé. Den största konserten för honom var i Suriname i Sydamerika.Den största musikaliska upplevelsen för honom var genombrottet med August Town 2008.

Jag undrade hur det var att turnera med en så legendarisk grupp som The Wailers?

-Jag har lärt mig en hel del från de. De har fått honom att komma ut på en helt ny marknad som inneburit festivaler med en massa andra former av musik som har breddat honom som artist.

Duane Stephensson
Black Gold
Lovers Rock reggae

VP-Records
CCC


Debuten From August town släpptes 2008 och innehöll hittarna August Town och Cottage In Negril. På uppföljaren fortsätter han med en blandning av rootsreggaelåtar mixat med souliga ballader. Precis som på första skivan har Dean Fraser varit med och producerat. Men det är inte så konstigt i och med hans vänskap med fadern Jimmy Riley och deras gemensamma vän Terrus Riley som han har producerat tidigare. Duane började i vokalgruppen To-Isis för att sedermera bli soloartist 2007. Alla låtar utom tre är inspelade i Tuff Gong  dv.s Bob Marley & The Wailers gamla studio. Han har  fått fin backup, på nya skivan gästar Mutabaruka, Gramps Morgan (Morgan Heritage) och Queen Ifrica samt Ras Shiloh. Black Gold innehåller en del kritiska synpunkter på världen men också en del kärlekslåtar där han hyllar det vackraste som finns kvinnan i woman, det blir lite väl smörigt ibland. Men i det stora hela är detta en väldigt fin och harmonisk platta. Jag håller inte med Dean Fraser att Stephenson är den bästa nya sångaren på 15 år. Han har en unik röst som verkligen inte många andra artister har men det finns många duktiga sångare som har kommit bara detta decennum. Musikerna och producenterna inramar hans sång på ett oerhört proffsigt sätt som gör det här till en riktig mysplatta i vintermörkret.


Här har ni de två senaste videorna med Duane Stephensson.

Samt ett gäng äldre sådana från hans två första skivor en tredje är på gång i skrivande stund.

Hittade även orginalet till Return med To-Isis

Bernhard Perzanowski

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s