Slag från hjärtat Kärlek Åt folket

Detta bildspel kräver JavaScript.

Niomannabandet Slag från hjärtat kommer från Vårberg i Sthlm och består av tre sångare Moulay Ismail Skalli ElHachimi, CHELUZ, samt Ras Udo.  Andra medlemmar och musiker är på Trummor: Kung David Bas: Henke Roots Gitarr: Lelle D Suspect Keyboard: Reggae Anders Saxofon: Colin Dyall Trombon: Marco Raggazon De var de som satte Kärleksepitet för i år som så många andra hakade på också t.e.x Kärlek och Revolt, Kärlekens Vapen, Kärleksrevolt os.v.

De släppte första självbetitlade skivan 2010. Detta är min första kontakt med bandet och deras musik. Kärlek Åt Folket kom ut den 15 juni 2011, den ger oss 12 spår där nio är på svenska ett på spanska och engelska samt ett dubspår. Förutom titelspåret så har de släppt videor till Ge och Få, Rika blir rikare och Prata samt Polisman. De har nyligen släppt videon till senaste.

De är kritiska till den svenska oordningsmakten samt ett allmänt kritiskt förhållningsätt till annat auktoritärt beteénde i detta samhälle. De menar som titeln antyder att svaret som behövs på problemet är mer Kärlek åt folket. Den är svängig och bjuder på musk som känns väldigt kvalitativ och rootsig samt liveanpassad. Med anledning av deras releaseparty i Göteborg så har jag äran att få presentera en ny medarbetare Johan Johansson jojofoto.se som var där och tog ett gäng bilder som ni får i ett Galleri BIG UP!

MVH Bernhard Perzanowski

http://open.spotify.com/artist/4tZTjEESkhauKWaQHBA2t0Annonser

3 svar till “Slag från hjärtat Kärlek Åt folket

  1. Ping: Musiktips | www.reggay.se

  2. Ping: Slag Från Hjärtat, Ras Udo producerar nya Enighet Riddim skivan | www.reggay.se

  3. Ping: Slag Från Hjärtat släpper nytt album | www.reggay.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s