2011 Års populäraste reggaeskiva Kiihjano On The Rise

Kiihjano Di white lion som han kallar sig är en relativt ny reggae och dancehallartist från Norrköping och heter egentligen Daniel Karlsson och är en 24 årig man som kommer uppträdda på Haninge Massive med mer etablerade namn som Two Massive med Ras Crickett och Tommy Almighty . De som förvånar mig är att många har upptäckt honom vilket säkerligen har med hans uppträdande tidigare på förut nämnda minifestival att göra. Han uppträdde även på invigningen av Klubb Fyah i Norrköping och sammarbetar med Anders Lundin som är en eldsjäl inom reggaen i dessa trakter.

Han började som en Hip-Hop artist för att sedermera gå över till reggae, han menar att kärleksbudskapet och andligheten som finns där ligger honom varmt om hjärtat. Kiihjano har varit förband till Kapten Röd och Jah Thunder samt Capleton. On The Rise är tänkt att de ska vara ett mixtape men för mig så känns den som en fullängdare.

Kiihjano har ett uttryck och stil som känns lite udda i reggaesammanhang, och de gör hans debut annorlunda och egen. Samtidigt blir det inte för spretigt de finns en helhet i plattan. Nyligen gjorde han en engelsk version av Generalknas 12/12 Legalize (finns inte på mixtapet). I Give U love ger han sig på Sean Paul Hold my hand och , Duane Stephensson Return. Han har släppt Mad Man city som singel och de är den som representerar dancehall på skivan. Resten är reggae i rub a dub stil. Någon modern variant av stilen med Patois/Engelska som språk.

Killahsound/Marginao har producerat Kiihjano On The Rise som är en svängig och skön historia som bådar gott inför framtiden. Detta är en stark debut från en artist som kan bli riktigt stor med tanke på kvaliteten på materialet och under vilken kort period som han har varit verksam som reggaeartist.

Bernhard Perzanowski

http://www.salinas.se/Kiihjano/

https://www.facebook.com/Kiihjano
Annonser

Ett svar till “2011 Års populäraste reggaeskiva Kiihjano On The Rise

  1. Ping: Daniel Kiihjano släpper ny singel - KULTURSIDAN.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s