Kapten Röd, Movits! samt Stor på Liebergshallen 12-02-24

 

http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3820725

Reggaefoto- Johan Johansson. Text Bernhard Perzanowski 

Sedan jag var på Kapten Röd releaseparty i somras så har han blivit en av sveriges stora nya popartister. Björn Nilsson som han egentligen heter har legat etta på spotify fem i topp på albumlistan vunnit priser på P3 Guld, Kingsize samt Svereggae.se och trea på våran egen lista av de populäraste skivorna förra året.  

Först så intog Stor scenen tyvärr missade jag de i och med att vi var nere vid 22:00 tiden (Johan var på plats som tur är vilket ni ser ovan). Kapetens spelning skulle ha gått igång 22:40 men började istället 23:30. Istället gick Movits! på då.

Med sin smittande Äppelknyckarjazz där de blandar Jazz med Hip-Hop visar de på en spontan kreativitet i sitt uppträdande ocn vändningarna i musiken är lika svängiga som blåsektionen är i sitt sväng. Först är konserten lite seg för att öka i intensitet och styrka när hitsen Skjut mig i Huvudet och Äppelknyckarjazz spritter loss så svänger de ordentligt i benen. Precis som för Cornelis Vreeswijk (Movitz Movitz 77) är Movitz baserad på  Fredmans epistlar Carl Michael Bellmans mest kända verk. (Innan de går på spelas låten i sin helhet).

Framåt 23:30 så har de samlats 3000 fans inför Kaptenens spelning de bubblar i lokalen. Ribbit Boom Band värmer upp med ett potpurri av hans låtar i slutet av medley går Kallakallacka igång och Kaptenen kommer inhoppandes på scen i full galopp . Efter uppvärmningen så kör han igång med Tar Inga order och då är han redan hemma i mina öron.

Han fortsätter med bl.a Galenskap. För att sedermera gå på med One drop låtarna Ett snedsteg bort och Framåt För Evigt mina personliga favoriter från senaste Fläcken som aldrig går bort. 

När Promoe går på med deras Bua! lossnar de riktigt i lokalen och folket är med på noterna. När Promoe pratar om Carl Bildt och hans intresse som politiker samtidigt som han sitter med i styrelsen för Lundin Oil så får de hela lokalen att Bua ut i allsång. Låten i sig handlar lika mycket om vårat övervakningssamhälle idag som t.ex ACTA-lagen. De är sådan här musik som känns riktig och äkta. När Kapten kör de sista och största låtarna Saknade Vänner och Ju mer dom spottar så kokar lokalen av kärlek och allsång. Han går av scenen för att strax återkomma och avsluta de hela med 100 000 miljon nollor och en presentation av sitt Ribbit Boom Band.


Annonser

2 svar till “Kapten Röd, Movits! samt Stor på Liebergshallen 12-02-24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s