Konshens Mental Maintenance

Jamaicanska reggae artisten Konshens är på scenen, och som han uttryckte det, är han här för att stanna! Med lanseringen av sin första LP Mental Maintenance,  slår han gatorna hårt för att främja sitt projekt.

Han har vunnit utmärkelser som bästa nya artist och årets låt.  Det är ett levande bevis på att rätt element finns där. För Reggae / Dancehall artisten Konshens, är det en sträng livsstil och en militär uppfostran som har präglat hans artisteri och vem han är idag.

Hans entré på Reggae / dancehall scenen har snabbt blivit ett avlägset minne eftersom han redan kallas det nya ansiktet av reggae/dancehall. Han lanserar sin musik till hela världen genom sitt skivbolag Subkonshus Music. Han säger att de blir ett steg i taget tills hans namn cementeras i hjärtat hos dancehall/reggae musikälskare.

Hans skiva är ganska varierad och bjuder på dancehall, ballader och Rootsreggae. Han säger själv i interjuver att den sistnämnda schangern ligger honom varmast om hjärtat men de märks inte på Mental Maintenance som känns modern och flörtar ganska vilt med R&B schangern. Men i de stora hela så är de en platta som känns varierad och fräsch i sitt upplägg. Plattan tar oss med in i en ny tidsperiod av reggae/dancehall och känns väldigt mycket 2012.

MVH Bernhard Perzanowski

 

Annonser

3 svar till “Konshens Mental Maintenance

  1. Ping: Mer musiktips | www.reggay.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s