Joey Fever – Good & Simple EP

 

Joey Fever är tillbaka med uppföljaren till 2011 In A Fever (Se nedan) Ep´n Good & Simple  består av sex spår som är producerade av Emir”Youthman” Kobilic. Lyssna på låtarna nedan och stöd projektet genom att köpa den på http://itunes.apple.com/se/album/good-simple-emir-youthman/id521674296. Vill ni höra den så har ni tre bra länkar till hans senaste sju låtar här.

Källa: Safari Sound genom Bernhard Perzanowski

Nu är den här skivan som folk har väntat på sedan låten sweatness (Perfect Harmony Riddim) släpptes 2008 på Partillos högre standard. Förväntningarna har varit stora och jag tycker att han lever upp till de med råge. Senare samma år släpptes Nuh Follow dem (Prison Oval rock) Året därefter gav han ut Tell It to my heart på Everyday riddim (Jeepstar, Kapten Röd, Million Style). För att förra året voica på Tippa Iries UK Flu Riddim med låten Good Looks, som är den enda av tidigare nämnda spår som är med på  In A Fever.

Påståendet att Joey Fever och Million Stylez gör likartad musik stämmer men båda har sin individuella stil också. Att de är vänner och att Millie har hjälpt Joey med sin musikaliska utveckling hörs och är ett säkert tecken för att kunna slå utomlands. Att få gå i DJ school med Tippa Irie måste kännas tungt, dessutom är det fett att köra ska med Desmond Foster i Rock on. Han backas även upp av Mary Ndiaye i låten Game on.

Att han lyckas få till bra texter som även imponerar utomlands har han sin roll som engelska lärare att tacka för. In A Fever bjuder på både One drop reggae och dancehall. Slutproduktionen står Mastah L (Som också har producerat Million Stylez) för. Den kan bitvis bli lite slätstruken. Det blir som att äta kaka efter kaka till slut blir det för mycket av det goda. Men Joey har rösten, toasten och producenterna samt många artister vid sin sida som alla uppskattar honom, t.o.m. innan de ens fanns en skiva eller sendspace.

MVH Bernhard Perzanowski 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s