Norrisman Modern Roots

Christopher ”Norrisman” Campbell. Är uppväxt i Arnett Gardens Trenchtown och hans stora förebild är områdets stora stjärna Bob Marley. Med hits som ”Persistens” och ”Love And Affection samt ”Home & Away” har han etablerat sig som ett av de större namnen inom dancehall och modern roots/lovers reggae. Han har samarbetat med artister som Anthony B och Bounty Killer. Nu släpper han sitt nionde album snart ett tionde också, dessutom har Norrisman släppt över 80 singlar. Hans namn kommer från textförfattande under träd i en meditativ fas som påminde om Chuck Norris Ninja filosofierande.

Sedan en tid tillbaka är han bosatt i stockholm. Efter spelningar med Hot This Year Band (på bl.a URF 2011). Hade de en vecka på sig att spela in en fullängdare som släpps senare i år. Under tiden valde Norrisman att hänga i studion med Omar ”Advance” Williams som är kusin med Bounty Killer så de kände varandra sedan tidigare. Han var i slutskedet av sitt egna album ”Game Over” med svensk baserade etiketten och producent teamet Nordic Steel. Första låten blev Give Thanks For Your Love”. Han fortsatte att komma till studion och spela in så de bildade albumet ”Modern Roots”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nordic Steel består av tre medlemmar, Henrik ”Spitfiyah” Persson, Jens ”Jatrix”Landegren och Iman ”Russ” Esmaeilpour. Spitfiyah producerade tillsammans med Jatrix och Iman Russ Million Stylez i början av 2000-talet. Tidigare hade Million och Jatrix samt Iman Hip-Hop gruppen Soundaddicts. Spitfiyah fortsatte som Selector tillsammans med Dj Flash i Stockholm. Strax därefter startade han Nordic Steel medan Million Stylez fortsatte som soloartist. Nordic Steel har sedan dess arbetat med artister som Jah Knight och Rebellious samt Richie Riott och många fler. Nu senast har de inlett ett samarbete med Million stylez Munga, Turbulence och TOK samt Cecile m.fl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern Roots är ett album som innehåller olika musikstilar, från rötterna av dancehall till modern hip hop samt ren rootsreggae. Skivan har föregåtts av låtarna Lion And The Lamb med Rebellious samt Gimmi Di Weed, dessutom medverkar Advance och Iman Russ på varsitt spår. Nordic Steel har en speciell ljudbild som skiljer sig markant från mycket annan musik av idag. Allt i en mix som håller det intressant för lyssnaren. Du kommer att höra Norrisman med ett nytt ljud du inte har hört förut. Texterna är tänkvärda och intelligenta med ett starkt fundament i rastafarikulturen även om en del bling bling finns i vissa spår också.  Detta projekt tar oss från Jamaica till Sverige och de skapar något nytt och annorlunda som särskiljer sig kraftigt från den musiken som jag är van att höra.

MVH Bernhard Perzanowski

http://open.spotify.com/album/5ybGkmYyzDtrywvBc2NR4n

http://itunes.apple.com/us/album/modern-roots/id519730769

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s