Musiktips

Niomannabandet Slag från hjärtat släpper sin nya singel Ingenting som inte är med på Kärlek åt folket. De är också udda att att alla tre sångarna i bandet Ras Udo och Ismail samt Cheluz sjunger lead på låten som håller lika hög klass som vanligt. Ingenting är lite lugnare och rakare i sin utformning än vad jag är van att höra med bandet. Här har ni en länk till recensionen på senaste fullängdaren samt nya videon, låten finns även på spotify där en dubversion ingår.

http://reggay.se/2011/11/13/slag-fran-hjartat-karlek-at-folket/

Artisten Jah Vinci är ute på världsturné liksom många andra reggaeakter som Collie Buddz, Chris Martin samt Gyptian m.fl. Den förstnämnda låter meddela oss följande

Seydi Mendoza ursprungligen från Senegal släppte Lafreekano andra Mars förra året, några månader senare gjordes två låtar av Lars Lancealot Thörnblom delvis Melody style med förut nämnda artist och Etzia Vigorous från Gangstress som släpptes 17 Augusti 2011. De andra fyra spåren på den epn är producerade av Partillo som är reggaeproducent och trummis i Kapten Röd Ribbit Boom Band och Hot This Year band precis som Lancealot med skillnaden att han spelar bas (han spelade även i Svenska Akademien). Vill ni se de live med sistnämnda band och Norrisman beger ni er till Bellevue i Gamlestan Göteborg på Fredag se evengemangstips http://reggay.se/2012/06/11/evengemang-7/. De kommer fler spår på Melody Style riddim (gissningsvis ett rytmalbum också) och ett album med seydi senare i år.

En annan stor svensk producent med sin egen grupp Stockholm Highgrades, och stora internationella dancehallartister är Adde Instrumentals. Med rytmer som summertime  (förra sommaren) och BBQ samt Ruff Rider riddim är han tillbaka med årets svenska sommarytm Happy Daze riddim samt God On my side på MR Vegas Sweet Jamaica album och ett par mixar på Stylo G  dänga Call mi a yardie den ena är mixad ihop med Bob Marley Could you be loved.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En mixtape av Chinesse Assassin som också heter Stylo G Call Me Yardy får ni här:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sedan är de en smart idé av er att skicka en länk som jag kan ta ner via e-posten då reagerar jag på de mer än mycket annat som bara svischar förbi i farten, vilket DJ Dredski har förstått vikten av därför hamnar mycket av hans mixtape på bloggen. Naturligtvis håller de en bra standard också, även om just den här mixen inte har världens bästa ljudkvalite (de skulle ha styrt upp ljudet till-6 db) så är den schysst lyssna själva och avgör vad ni tycker:

MVH Bernhard Pewrzanowski 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s